plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšali sme ho minulý rok a už si sviatky bez neho nevieme predstaviť: Bavorský zemiakový šalát bez majonézy, po ktorom vám nebude ťažko!

Je jednoduchý, výborný a nebude vám z neho ťažko.

Je jednoduchý, výborný a nebude vám z neho ťažko.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

Pár lyžíc zeleninového vývaru

1-2 lyžice jablčného octu

1 lyžicu oleja

100 g kyslých uhoriek

Zelenú cibuľku

1 šalotku nakrájanú nadrobno

1 lyžičku horčice

Soľ

Postup:

Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a vložíme do misky, pridáme aj nakrájanú cibuľku. Do menšieho hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľku, vývar, ocot, olej, horčicu a necháme zovrieť. Potom zmes odstavíme, pridáme soľ a keď vychladne, prelejeme ňou zemiaky. Ozdobíme zelenou cibuľkou a necháme odpočívať v chladničke 1 hodinu.

Najlepšie recepty na dnes