Skúsila som pripraviť túto jednoduchú zmrzlinu z kyslej smotany a je to fantázia: Už žiadne stužené tuky z obchodu!

Výborný recept, môžete podávať vychladené, alebo zmrazené a ovocie pridávať podľa chuti.

Výborný recept, môžete podávať vychladené, alebo zmrazené a ovocie pridávať podľa chuti.

Potrebujeme:

600 ml kyslej smotany

1 šálka mlieka

1 šálka kr. cukru

3 lyžice želatíny v prášku

150 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vanilka podľa chuti

Postup:

Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať.

Mlieko nalejeme do kyslej smotany, pridáme cukor, vanilku a vyšľaháme.

Želatínu zahrievaním rozpustíme, vmiešame do nej 1 lyžicu smotanovej hmoty, dobre rozmiešame a následne pridáme do zvyšnej smotanovej zmesi.

Zmes navrstvíte do zmrzlinových pohárov striedavo s čerešňami (ja používam čerešne z kompótu, alebo mrazené).

Necháme zamrznúť a podávame. Ak nechcete čakať, kým zmes zamrzne, podávame len vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)