Vynikajúci recept na svieži a veľmi jednoduchý jahodový dezert, ktorý sa počas sezóny rozhodne oplatí vyskúšať.
Koláčik je svieži, lahodný a jemulinký.
Jeho najväčšou výhodou je, že celý koláčik zvládnete pripraviť v jednej miske.
Nepotrebujete dokonca ani šľahač, všetko stačí len premiešať vareškou.
Výborný recept sme našli na youtube kanáli Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
2 poháre hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva (10 g)
1 pohár kr. cukru
pol pohára oleja
1 vajce
1 pohár mlieka
200 g jahôd
200 g čerešne
Na posypanie:
Práškový cukor
Poznámka:
Veľkosť pohára je 250 ml
Postup:
Nachystáme si hlbšiu misku.
Do misky postupne pridávame prísady v nasledovnom poradí:
Najskôr 2 poháre múky.
Potom pridáme prášok do pečiva a cukor.
K prísadám nalejeme aj olej.
Nakoniec pridáme aj vajce a 1/2 mlieka.
Pomocou varešky premiešame.
Postupne pridáme zvyšné mlieko a miešame.
Keď nám vznikne jednotná masa bez hrudiek, cesto je pripravené.
Nachystáme si plech s rozmermi 35×25 cm.
Vyložíme ho papierom na pečenie a navrstvíme cesto.
Na cesto uložíme nakrájané jahody a čerešne (prípadne iné ovocie podľa chuti).
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Pečieme 40-45 minút.
Doba pečenia je len orientačná, riaďte sa podľa skúseností so svojou rúrou.
Hotový koláč vyberieme z plechu.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: