Vyskúšala som ju len raz a odvtedy inú nerobím: Dokonalá šľahačková bublanina, najrýchlejšia a najchutnejšia pod slnkom!

35

Do tejto bublaniny nejde olej ani maslo, len šľahačková smotana. Práve vďaka tomu je bublanina nesmierne jemná a lahodná, cesto sa doslova rozpadá na jazyku. U mňa išlo o lásku na prvé sústo, inú bublaninu už nerobím.

Potrebujeme:

3 veľké vajcia
1 hrnček krupicového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 vrecúško kypriaci prášok do pečiva
štipka soli
1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)
tuk a hrubá múka na plech (alebo papier na pečenie)
3 hrnčeky čerstvého alebo mrazeného ovocia podľa chuti
práškový cukor s vanilkou na poprášenie

Postup:

Rúru predherejeme na 180 stupňov. Do misy rozbijeme vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do bielej peny. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli, vlejeme smotanu a premiešame. Vyšší plech vyložíme papierom na pečenie (alebo vymažeme a vysypeme múkou) a vlejte naň cesto. Posypeme ovocím a pečieme doružova; trvá to asi 25-30 minút. Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte poprášené práškovým cukrom s vanilkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Miška

Témy:


Pridajte svoj komentár