plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte zemiaky pred pečením obaliť v hladkej múke, chutia geniálne!

Nikdy by mi nenapadlo, že pred pečením treba dať zemiaky do hladkej múky.

 

 

Keď som ale zistila, na čo je to dobré, robím to takto pravidelne.

Zemiaky v tejto úpave chutia úplne ako z pahreby, moje deti ich zbožňujú a robili by ich aj každý deň.

Určite skúste tento tip z youtube, chuť je úplne špecifická a nazaj fantastická.

 

 

Potrebujeme:

Zemiaky v šupke

Hladkú múku

Soľ

Ďalej:

Maslo

Cesnak

Petrželnovú vňať

Postup:

Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, nešúpeme.

 

 

Vezmite si plastové vrecko, nasypte doň múku a soľ.

 

 

Vložte do vrecka umyté a ešte mokré zemiaky.

 

 

Zatvorte a dobre pretrepte tak, aby boli zemiaky úplne zakryté zmesou múky a soli.

 

 

Zemiaky sú na povrchu úplne biele.

 

 

Zemiaky vložte na plech vystlaný papierom.

Pečieme pri teplote 180 ° C, kým nie sú pripravené.

 

 

Skontrolujte pomocou špáradla.

 

 

Hoci nevoňajú dymom, chutia presne ako zemiaky varené v pahrebe.

 

Zemiaky rozkrojíme a do vnútra vložíme plátok masla.

 

 

V miske zmiešame nadrobno nakrájaný petržlen s pretlačeným cesnakom.

 

 

Zmes navrstvíme na vrch zemiakov.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes