Nikdy by mi nenapadlo, že pred pečením treba dať zemiaky do hladkej múky.
Keď som ale zistila, na čo je to dobré, robím to takto pravidelne.
Zemiaky v tejto úpave chutia úplne ako z pahreby, moje deti ich zbožňujú a robili by ich aj každý deň.
Určite skúste tento tip z youtube, chuť je úplne špecifická a nazaj fantastická.
Potrebujeme:
Zemiaky v šupke
Hladkú múku
Soľ
Ďalej:
Maslo
Cesnak
Petrželnovú vňať
Postup:
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, nešúpeme.
Vezmite si plastové vrecko, nasypte doň múku a soľ.
Vložte do vrecka umyté a ešte mokré zemiaky.
Zatvorte a dobre pretrepte tak, aby boli zemiaky úplne zakryté zmesou múky a soli.
Zemiaky sú na povrchu úplne biele.
Zemiaky vložte na plech vystlaný papierom.
Pečieme pri teplote 180 ° C, kým nie sú pripravené.
Skontrolujte pomocou špáradla.
Hoci nevoňajú dymom, chutia presne ako zemiaky varené v pahrebe.
Zemiaky rozkrojíme a do vnútra vložíme plátok masla.
V miske zmiešame nadrobno nakrájaný petržlen s pretlačeným cesnakom.
Zmes navrstvíme na vrch zemiakov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: