plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neviete odolať langošom nasiaknutým olejom? Vyskúšajte skvelú náhradu z jogutru – „Jogurtoše“ pečené v rúre!

Leto je aj časom dobrôt, ktoré si v iných obdobiach počas roka odopierame. Kto by si však nedal chrumkavé langoše s poriadnou porciou syra a kečupu? Ak chcete pre svoju rodinu pripraviť niečo zdravšie, prinášame vám svleú náhradu – my ich voláme „jogurtoše“ a pripravujeme ich každé leto. Nevyprážajú sa, ale pečú v rúre.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky – preosiatej

250 ml vlažnej vody

1 bal. prášku do pečiva

10 g čerstvého droždia

50 g roztopeného masla

1 lyžičku soli

1/2 lyžičky kr. cukru

100 g bieleho jogurtu

2 lyžice oleja

Na oblohu:

Syr,kečup,cesnak – čokoľvek, čo máte na langošoch radi

Postup:

V miske zmiešame sypké prísady a rozdrobíme do nich aj droždie. Do tejto zmesi primiešame vodu, olej, jogurt a rozpustené maslo. Vypracujeme hladké cesto – netreba ho nechať kysnúť, pracujeme s ním hneď. Cesto rozdelíme na 10 kúskov a každú vyformujeme do tvaru guľôčky. Plech vymastíme olejom (alebo vystelieme papierom na pečenie). Každú guľôčku na plechu roztlačíme na placku – v strede urobíme priehlbinku na syr, šunku alebo inú chutnú oblohu.

Potrieme kečupom a posypeme syrom – ja som potrela olejom, v ktorom som si rozmiešala pretlačený cesnak a posypala som syrom. Výborná je však aj obyčajná kyslá smotana a syr. Môžete použiť akúkoľvek oblohu, akú máte radi.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch langošíkov nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes