Neviete, čo pripraviť na večeru? Vyskúšajte mäsové guľky v smotanovo-syrovej perinke!

Jednoduché a pritom vynikajúce jedlo, ktoré pripravíte raz-dva na jedno plechu. Jemné mäsové guľky v smotanovo-syrovej perinke.

Jednoduché a pritom vynikajúce jedlo, ktoré pripravíte raz-dva na jedno plechu. Jemné mäsové guľky v smotanovo-syrovej perinke.

Potrebujeme:

500 g mletého morčacieho, kuracieho, prípadne bravčového mäsa

1 veľkú cibuľu alebo 2 menšie

1 vajce

3 strúčiky cesnaku

200 ml smotany na varenie

...

150 g strúhaného syra

Soľ, čierne mleté korenie

Na jemno nasekanú petržlenovú vňať

Hladkú múku – podľa potreby

Postup:

Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, nadrobno nasekanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Ochutíme soľou a korením.

Zmes dobre premiešame a ak je príliš riedka, pridáme do nej trochu múky alebo strúhanky.

Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi malé guličky, ktoré ukladáme do zapekacej misy vymastenej trochou oleja.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Medzitým v miske zmiešame smotanu, syr a pretlačený cesnak. Túto omáčku nalejeme na mäsové guličky a pečieme ešte 20 minút.

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: andreilaslau

text: redakcia