plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som vyskúšala toto cestíčko, trojobal nepoužívam: Jemne pikantné syrové cestíčku na cuketu aj mäso!

Toto cestíčko nám veľmi chutilo na zelenine (cukete) ale aj na kuracích rezňoch. Je omnoho jednoduchšie ako trojobal a ešte lahodnejšie.

Toto cestíčko nám veľmi chutilo na zelenine (cukete) ale aj na kuracích rezňoch. Je omnoho jednoduchšie ako trojobal a ešte lahodnejšie. Na mäso je postup prípravy rovnaký ako na cuketu. :-)

Potrebujeme:

1 cuketu

3 lyžice hladkej múky

2 lyžice solamylu

1 lyžičku sójovej omáčky

2 vajcia

4 strúčiky cesnaku

Štipku pálivej papriky alebo chilli

100 g najemno nastrúhaného syra

Perlivú minerálku podľa potreby

Voliteľné: Nadrobno nasekanú pažítku,tymián

Postup:

 Cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky necelý centimeter hrubé – prípadne môžete nakrájať aj na krúžky, tvar je len na vás.. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom (na potretie stačí jeden strúčik, zvyšný cesnak vmiešame do cestíčka).

V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko. Podľa potreby môžeme zriediť minerálkou, alebo naopak zahustiť múkou. Cestíčko by malo mať konzistenciu ako klasické cestíčko na obaľovanie (ako hustá smotana). Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes