Vyprážaný syr z vychytenej pražskej reštaurácie: Šéfkuchár ukázal finta pri obaľovaní, s ktorou bude chutiť miliónovo!

Tento recept pochádza z vychytenej Pražskej reštaurácie Lokál, ktorá je nesmierne obľúbená tak medzi miestnymi, ako aj medzi turistami. Šéfkuchár z tohoto podniku si povedal, že keď ľudia nemôžu žiť vyprážaného syra, pripraví im ten najlepší, ako sa dá. A naozaj, za týmto prevedením obľúbeného vyprážaného syra sa idú zákazníci doslova potrhať. Syr je nielen extra chutný a chrumkavý, ale nikdy nie roztečený a navyše aj úžasne vonia. Trik spočíva nielen v obaľovaní, ale aj vyprážaní. Práve obaľovanie je však veľmi podstatné.

Potrebujeme:

Syr eidam 30

Polohrubú múku

Vajcia

Strúhanku a polohrubú múku

prepustené maslo (Ghee) – návod, ako ho pripraviť nájdete TU

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Syr obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a následne v zmesi strúhanky a polohrubej múky. vyprážame v rozpálenom prepustenom masle (Ghee). Podávame so zemiakmi.

zdroj: youtube