plny-hrniec_transparent_negativ.png

2 lyžice strúhaného syra a žiadne obaľovanie: Vyprážaný syr už roky inak nerobím, je výborný, nikdy nevytečie a na stole je za minútku!

U nás doma by sa vyprážaný syr jedol hádam aj každý deň a keď sme klebetili s kaderníčkou, ona mi prezradila svoj výborný recept na bleskový falošný vyprážaný syr.

U nás doma by sa vyprážaný syr jedol hádam aj každý deň a keď sme klebetili s kaderníčkou, ona mi prezradila svoj výborný recept na bleskový falošný vyprážaný syr. Stačia naň len 2 lyžice strúhaného eidamu, nevytečie a je taký sýty, ako klasický obaľovaný syr. Aj dnes sme naň dostali chuť. :-)

Potrebujeme (na jednu porciu:

2 kopcovité lyžice nahrubo nastrúhaného syra (Eidam 45%)

2 vajcia

1 lyžicu strúhanky

soľ, trocha mletej papriky, môžeme aj štipku vegety a nadrobno nasekané bylinky

Postup:

Nastrúhame si na hrubom strúhadle syr, pridáme dve celé vajcia a lyžicu strúhanky, osolíme, pridáme trochu mletej červenej papriky.

Ideálne je vyprážať na panvici s otvormi. Na oleji rozpálime trochu oleja a potom vlejeme syrovú zmes – vyprážame z oboch strán dozlatista.  Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Je to skutočne veľmi sýte, takže nerobte toho zbytočne veľa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Gabika M.

Najlepšie recepty na dnes