plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyprážaný syr v trojobale už nerobím, každý pýta len toto: Tento syr nevytečie a nebude vám po ňom ťažko – top recept!

Perfektný recept na vyprážaný syr inak - nevytečie, netreba obaľovať a chutí fantasticky. Stačí syr nastrúhať, zmiešať s ostatnými prísadami a dať na panvicu. Nám takto vyprážaný syr - alebo syrová fašírka - chutí úplne najviac. 

Perfektný recept na vyprážaný syr inak – nevytečie, netreba obaľovať a chutí fantasticky.

 

 

Stačí syr nastrúhať, zmiešať s ostatnými prísadami a dať na panvicu.

Nám takto vyprážaný syr – alebo syrová fašírka – chutí úplne najviac.

Potrebujeme:

3 staršie rožky

Trochu vody

300 g nastrúhaného syra

3 vajcia

Soľ, korenie

Zelené bylinky nasekané nadrobno – petržlenovú vňaťku alebo kôpor

Postup:

Rožky natrháme, namočíme do vody a necháme nasiaknút.

Potom vyžmýkame, zmiešame s ostatnými prísadami a jednoducho vymiešame rukami jednotné cesto.

Z cesta mokrými rukami formujeme fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Podávame so zeleninou.

Sedliacke chlebové smaženky

Lacný a mimoriadne jednoduchý recept, na ktorého prípravu vám bude stačiť len pár bežných surovín.

 

 

Lahodné chlebové fašírky so šunkou, ktoré si okamžite obľúbite.

Tento starý sedliacky recept je veľmi jednoduchý na prípravu, rýchly a určite vás poteší, že aj veľmi lacný.

Ak nemáte šunku, môžete ich pripaviť úplne bez mäsa, prípadne šunku nahradiť oškvarkami, vareným alebo pečeným mäsom, prípadne salámou či klobásou.

Jednoduchý a rýchly recept na chlebové fašírky z youtube kanála Cocinando a mi manera.

Potrebujeme:

200 g chleba z predchádzajúceho dňa

120 ml plnotučného mlieka

2 vajcia

 

 

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

soľ

50 g šunky

 

 

Voliteľné:

Oškvarky

Slaninka

Saláma

Korenie podľa vašej chuti

Bylinky podľa vašej chuti

Postup:

Na začiatku nakrájame chlieb na menšie kúsky.

Vložíme do misky.

Po troškách pridávame mlieko a miešame.

 

 

Chlieb by mal byť vlhký, ale nie rozmočený.

Pridáme vajcia, soľ a premiešame.

Pretlačíme cesnak.

 

 

Potom pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.

Všetko spolu zmiešame.

Misu prikryjeme fóliou.

 

 

Potom cesto vložíme na cca 30 minút do chladničky.

Šunku nakrájame na kocky a pridáme do misky.

Dôkladne premiešame.

 

 

Ruky si potrieme olejom.

Lyžicou naberieme cesto a vytvarujeme fašírku.

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

 

 

Do rozpáleného oleja vložíme fašírky.

Smažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové fašírky naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes