plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako pripraviť chutný vyprážaný syr bez smaženia: Nemusíte stáť pri panvici, nevyteká a neprská masť

Ďakujem za tento skvelý recept!

Ďalší perfektný recept podľa pani Milky Ragánovej. Je výborný a ako sama píše :

„Nemusíte stáť pri peci, nevyteká vám, neprská masť, len nachystáte, rozdelíte, dáte piecť a čakáte“…to je všetko.

Ďakujem za tento skvelý recept!

 

 

Potrebujeme:

Do ôsmich misiek na polievku:

80 dkg tvrdého syra EIDAM

8 vajíčok

40 dkg šunky

strúhanku a olej na vymastenie a vysypanie misiek..

Postup:

 

 

Najprv si vymastíme misky.

Vysypeme ich riadne strúhankou.

 

 

zdroj: Milka Ragánová

Potom si nastrúhame syr a šunku.

Polovicu syra rozdelíme do misiek.

 

 

Na neho uložíme polovicu nastrúhanej šunky.

Na ňu vyklepeme po jednom vajíčku pekne do stredu.

A zasypeme druhou polovicou šunky.

 

 

zdroj: Milka Ragánová

 

 

zdroj: Milka Ragánová

Na ňu dáme druhú polovicu syra.

 

 

Takto pripravené misky uložíme na pekáč, do ktorého sme naliali vodu.

A dáme zapiecť do rúry na 200°C na 20-25 minút.

Necháme takto v rúre, kým sa nám syr nespojí a nezružovie.

 

 

zdroj: Milka Ragánová

Misky vyberieme, necháme trochu postáť.

Obrátime ich na tanier.

Polejeme tatárskou omáčkou.

Podávame s opekanými zemiakmi, hranolkami a šalátom.

 

 

zdroj: Milka Ragánová

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes