Vyprážané zemiaky sú minulosťou: Rýchla a lahodná večera z jednoduchých ingrediencií, zdravé a lacné jedlo!

Pripravte si doma jednoduchú večeru na sedliacky spôsob.

Chutné jedlo máte hotové za krátky čas a vaši blízki vám za neho ešte poďakujú.

 

 

Fantastické zapekané zemiaky so šalátom podľa nenáročného receptu z youtube.

...

Potrebujeme:

8 zemiakov

30 g masla

20 ml rastlinného oleja

soľ

mleté čierne korenie

sušený cesnak

sušený kôpor

Na šalát:

2 mrkvy

1 cibuľu

1 ČL soli

1 ČL cukru

1 ČL sušeného cesnaku

korenie podľa chuti

2 PL octu (6%)

20 ml rastlinného oleja

300 g konzervovanej fazule

kôpor

tvrdý syr

Postup:

Zemiaky priečne nakrájame približne do dvoch tretín.

 

 

Vložíme do hrnca.

Zalejeme horúcou vodou.

Od zovretia varíme ešte 10 minút.

Potom ich naukladáme vedľa seba na plech.

Potrieme roztopeným maslom zmiešaným s olejom.

 

 

Zemiaky posypeme soľou a čiernym korením.

Posypeme cesnakom.

Nakoniec zemiaky potrieme maslovou zmesou a posypeme kôprom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Počas pečenia si pripravíme šalát:

do misky nastrúhame mrkvu, pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, cukor, korenie podľa chuti, sušený cesnak, ocot, horúci olej.

Všetko spolu premiešame lyžicou.

Do taniera cez sitko precedíme konzervovanú fazuľu, polejeme vodou a počkáme, kým stečie.

 

 

Do šalátu pridáme fazuľu, kôpor, zmes dôkladne premiešame a necháme 30 minút uležať.

Zemiaky po vybratí z rúry posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Zemiaky preložíme na tanier, pridáme šalát a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn