Vyprážané kúsky cesta s cesnakom a peržlenovou vňaťou!

Vynikajúca príloha ku krémovej polievke, omáčke, alebo len tak - s obľúbeným dressingom ako skvelá slaná chuťovka.

Skvelý tip na veľmi chutnú večeru. Tieto placky z jogurtového cesta sú niečím medzi klasickými langošmi (avšak nie sú také mastné) a indickým chlebom. Ich príprava je jednoduchá a hravo ju zvládne skutočne každý!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

6 lyžíc bieleho jogurtu

7 strúčikov cesnaku

2 lyžičky soli

1 zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bielok

500-520 ml vlažnej vody

50 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

Postup:

Z trochy vlažnej vody, cukru a rozmeleného droždia pripravíme kvások. V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, jogurt, bielok a krájanú vňať s pretlačeným cesnakom. Pridáme kvások a vymiešame jednotné pomerne lepivé cesto. Cesto vymiesime do tvaru bochníka, poprášime múkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie kúsky. Tie rozvaľkáme na hrúbku približne 5-7 mm a hneď môžeme vyprážať na rastlinom oleji z oboch strán dozlatista. Placky nemusia byť v oleji ponorené celkom. Po vypražení odstránime nadbytočnú mastnotu papierovým obrúskom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)