Skvelý tip na veľmi chutnú večeru. Tieto placky z jogurtového cesta sú niečím medzi klasickými langošmi (avšak nie sú také mastné) a indickým chlebom. Ich príprava je jednoduchá a hravo ju zvládne skutočne každý!
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
6 lyžíc bieleho jogurtu
7 strúčikov cesnaku
2 lyžičky soli
1 zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno
1 bielok
500-520 ml vlažnej vody
50 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
Postup:
Z trochy vlažnej vody, cukru a rozmeleného droždia pripravíme kvások. V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, jogurt, bielok a krájanú vňať s pretlačeným cesnakom. Pridáme kvások a vymiešame jednotné pomerne lepivé cesto. Cesto vymiesime do tvaru bochníka, poprášime múkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie kúsky. Tie rozvaľkáme na hrúbku približne 5-7 mm a hneď môžeme vyprážať na rastlinom oleji z oboch strán dozlatista. Placky nemusia byť v oleji ponorené celkom. Po vypražení odstránime nadbytočnú mastnotu papierovým obrúskom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)