Už ste kuracie prsia v kefírovom cestíčku: Neskutočne chutné!

Kuracie prsia v kefírovom ceste patria u náš k obľúbeným jedlám.

Mäso sa z kefíru úžasne drobí a koreniny zintenzívnia chuť.

 

 

Lahodne jemné kuracie rezne v kefírovom cestíčku podľa receptu z portálu sobors.

...

Takto pripravené mäso sa úžasne hodí k akejkoľvek prílohe, je výdatné, lahodné a ešte viac ho zatraktívňujú dve veci:

Jednou z nich je, že sa dá skladovať v chladničke 1-2 dni.

Ďalším argumentom v prospech mäsa je, že ak ho opečiete a necháte na druhý deň, bude rovnako chutné a čerstvé a dá sa jesť aj studené.

 

 

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

2 vajcia

1 ČL mletého čierneho korenia

2 ČL sušeného cesnaku

rastlinný olej podľa potreby

30 dkg kefíru

soľ podľa chuti

1 ČL kajenského korenia

6 PL hladkej múky

Postup:

Kuracie prsia nakrájame podľa ľubovôle (najlepšie na plátky).

Mäso osušíme a potom osolíme.

 

 

Do misky nalejeme kefír, vmiešame vajcia a korenie.

Potom pridáme múku a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky (v prípade môžete konzistenciu zmesi rozriediť mliekom alebo vodou).

 

 

Mali by sme získať husté cesto.

Plátky mäsa môžeme vložiť do kefírovej marinády a potom ich až do vysmážania skladovať prikryté v chladničke.

 

 

Prípadne môžeme mäso aj hneď vyprážať.

Kuracie mäso obalené v cestíčku položíme na rozpálený olej a vysmažíme do zlatista z oboch strán.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay