Vyprážané jablkové krúžky so škoricou. Jednoduchý a chutný dezert, ktorý si zamilujete!

Spojenie jablka a škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyprážané jablkovo-škoricové krúžky sú sladkou alternatívou k obľúbenému predjedlu – cibuľovým krúžkom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a neváhajte do jeho prípravy zahrnúť aj svoje ratolesti. Jablkové krúžky sú vynikajúcim dezertom k popoludňajšej kávičke alebo sladkou bodkou za dobrou večerou.

Potrebujeme:

4 veľké jablká

1 šálka múky

¼ lyžičky prášku do pečiva

2 lyžice cukru

¼ lyžičky soli

...

⅛ lyžička škorice

1 veľké vajce

1 šálka cmaru

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Vo väčšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu. V druhej rozmiešajte vajíčko s cmarom.

Jablká nakrájajte na plátky a vyrežte stred. Vytvorené jablkové krúžky dôkladne osušte kuchynskou utierkou.

Jednotlivé krúžky obaľujte najskôr v miske so sypkými ingredienciami (múka,cukor,škorica,…) a následne v miske s ingredienciami tekutými (vajíčko a cmar). Takto obalené krúžky vložte do horúceho oleja a vypražte do zlatista.

Akonáhle sú krúžky pripravené, preneste ich do misky a odstráňte prebytočnú mastnotu papierovým servítkom.

Hotové jedlo môžete posypať zmesou práškového cukru a škorice.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)