Vyprážané hranolky nemajú šancu: Potrebujete 1 zemiak, 1 vajce a múku – táto PRÍLOHA bude mať najväčší úspech!

Máme pre vás vynikajúci tip na extra chutnú prílohu zo zemiakov. Jemné zemiakové šúľky so zelenou cibuľkou si zamilujete. Obyčajné hranolky nemajú šancu.

Máme pre vás vynikajúci tip na extra chutnú prílohu zo zemiakov.

 

 

Jemné zemiakové šúľky so zelenou cibuľkou si zamilujete.

Obyčajné hranolky nemajú šancu.

...

Potrebujeme:

1 väčší zemiaky

Soľ, korenie

3 g sušeného droždia

1 vajce

180 ml mlieka

300 g preosiatej múky

Jarnú cibuľku

Postup:

Zemiak si očistíme a nakrájame na kolieska.

 

 

Dáme uvariť na paru po dobu 20 minút.

Uvariť môžete aj klasicky vo vode, ale je treba dávať pozor, aby sa zemiaky celkom nerozvarili.

 

 

Zemiaky potom roztlačíme na kašu.

 

 

Pridáme korenie, soľ a droždie.

 

 

Do zmesi prilejeme aj mlieko.

 

 

A preosiatu hladkú múku, zamiešame tak, aby nám vznikla jednotná hmota.

 

 

Prikryjeme a necháme podkysnúť asi na 1 hodinu.

 

 

Takto vyzerá vykysnuté cestíčko.

 

 

Vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku.

 

 

Cesto navrstvíme do igelitového vrecka.

Odstrihneme konček.

Zmes dávkujeme do vriaceho oleja.

 

 

Cesto môžeme oddeľovať pomocou nožníc, alebo paličiek.

 

 

Vyprážame dozlatista.

 

Necháme odkvapkať a môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Zdroj: youtube