Výnimočný koláč, ktorý sa oplatí vyskúšať: Nadýchaný ako obláčik a jeden kúsok nikdy nestačí!

Receptov na chutné koláče nikdy nie je dosť a tento podľa receptu z youtube sa rozhodne oplatí vyskúšať. Je vysoký, nadýchaný a jemný ako obláčik!

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

štipku soli

150 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g mlieka

200 g rastlinného oleja

250 g hladkej múky

12 g kypriaceho prášku do pečiva

vanilínový cukor

Na krém:

800 g mlieka

5 PL kryštálového cukru

5 PL kukuričného škrobu

balíček vanilínového cukru

40 g bielej čokolády

20 g masla

Na druhý krém:

400 g šľahačkovej smotany

3 PL kondenzovaného mlieka

50 g kokosových vločiek

Postup:

Vajcia si rozbijeme do misy, šľaháme so štipkou soli a postupne zašľahávame cukor – šľaháme asi 2 minúty do peny. 

Postupne zašľaháme aj mlieko a rastlinný olej.

Cez sitko si preosejeme múku spolu s kypriacim práškom a prisypeme aj vanilínový cukor.

Vymiešame kompaktné cesto.

Pekáč si vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme doň pripravené cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Urobíme test špáradlom a keď je cesto dobre upečené, vyberieme ho z rúry.

Pomocou opačnej strany zdobiacej špičky urobíme po celom povrchu koláča malé jamky, pričom vykrojené cesto si zatiaľ odložíme do misky.

Teraz si pripravíme krém.

Do hrnca si nalejeme 800 g mlieka, pridáme 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc kukuričného škrobu, vanilín a za stáleho miešania pomocou metličky uvaríme hustý krém. 

Primiešame bielu čokoládu, maslo a vymiešame dohladka.

Týmto krémom polejeme celý povrch koláča a dôkladne rozotrieme, aby natiekol aj do každej jamky. 

Do hrnca si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme kondenzované mlieko a vyšľaháme na hustú šľahačku. 

Nasypeme kokosové vločky, dobre premiešame a rozotrieme po celom povrchu koláča. 

Nakoniec ešte posypeme rozmrveným cestom, ktoré sme si odložili pri vykrajovaní jamiek.

Teraz môžeme odložiť koláč na chvíľu do chladničky vychladiť alebo ho nakrájame a hneď podávame.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD