Receptov na chutné koláče nikdy nie je dosť a tento podľa receptu z youtube sa rozhodne oplatí vyskúšať. Je vysoký, nadýchaný a jemný ako obláčik!
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
štipku soli
150 g kryštálového cukru
200 g mlieka
200 g rastlinného oleja
250 g hladkej múky
12 g kypriaceho prášku do pečiva
vanilínový cukor
Na krém:
800 g mlieka
5 PL kryštálového cukru
5 PL kukuričného škrobu
balíček vanilínového cukru
40 g bielej čokolády
20 g masla
Na druhý krém:
400 g šľahačkovej smotany
3 PL kondenzovaného mlieka
50 g kokosových vločiek
Postup:
Vajcia si rozbijeme do misy, šľaháme so štipkou soli a postupne zašľahávame cukor – šľaháme asi 2 minúty do peny.
Postupne zašľaháme aj mlieko a rastlinný olej.
Cez sitko si preosejeme múku spolu s kypriacim práškom a prisypeme aj vanilínový cukor.
Vymiešame kompaktné cesto.
Pekáč si vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme doň pripravené cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Urobíme test špáradlom a keď je cesto dobre upečené, vyberieme ho z rúry.
Pomocou opačnej strany zdobiacej špičky urobíme po celom povrchu koláča malé jamky, pričom vykrojené cesto si zatiaľ odložíme do misky.
Teraz si pripravíme krém.
Do hrnca si nalejeme 800 g mlieka, pridáme 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc kukuričného škrobu, vanilín a za stáleho miešania pomocou metličky uvaríme hustý krém.
Primiešame bielu čokoládu, maslo a vymiešame dohladka.
Týmto krémom polejeme celý povrch koláča a dôkladne rozotrieme, aby natiekol aj do každej jamky.
Do hrnca si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme kondenzované mlieko a vyšľaháme na hustú šľahačku.
Nasypeme kokosové vločky, dobre premiešame a rozotrieme po celom povrchu koláča.
Nakoniec ešte posypeme rozmrveným cestom, ktoré sme si odložili pri vykrajovaní jamiek.
Teraz môžeme odložiť koláč na chvíľu do chladničky vychladiť alebo ho nakrájame a hneď podávame.
Prajeme dobrú chuť!