Výnimočne jemný krupicový koláč s tvarohom a jahodami: Žiaden prášok do pečiva a pritom krásne nadýchaný!

Vynikajúci, jemný koláč z krupice a domácich jahôd. Bez prášku do pečiva a predsa krásne nadýchaný.

Vynikajúci, jemný koláč z krupice a domácich jahôd. Bez prášku do pečiva a predsa krásne nadýchaný. Pohár, ktorý som použila na meranie surovín mal objem 250 ml.

Potrebujeme (na plech 20 x 20 cm):

  • 2 poháre krupice
  • 200 g jemného tvarohu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 pohár mlieka
  • 1 pohár cukru ( ja som dala 3/4 pohára)
  • lyžička vanilkového extraktu
  • Rebarboru nakrájanú na plátky
  • tucet čerstvých jahôd, narezaných na štvrtiny

Postup:

Rozšľaháme vajcia zmiešame s cukrom na nadýchanú hmotu. Po 3-4 minútach šľahania pridajte lyžicu tvarohu. Nalejte mlieko, krupicu a vymiešajte. Zmiešajte celé, potom zľahka primiešajte polovicu ovocia a celú masu navrstvite do olejom namazanej a krupicou vysypanej formy. Zvyšné ovocie uložte na vrch. Pečieme v peci predhriatej na 170 stupňov počas približne 45 minút. Ochlaďte v peci po dobu ďalších 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: zpierwszegotloczenia