Výnimočné jedlo z obyčajných zemiakov: Krémové zemiakové veže

Výnimočné jedlo z obyčajných zemiakov. Vyskúšajte luxusné zemiakové veže chrumkavé na povrchu a krémové vo vnútri.

Zemiakové veže alebo maslové zemiaky. Skvelý, jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý pripravíte za niekoľko minút.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

2 lyžice oleja

2 lyžice masla

4 vetvičky tymiánu

½ šálky slepačieho vývaru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

1 (3)

Zo zemiakov odrežte vrchnú a spodnú časť. Potom zemiaky ošúpeme tak, aby ste na bokoch vytvorili rovnomerné línie (viď video.). Zemiaky  prekrojte na polovice – získame tak 6 veží.

2 (3)

3 (2)

Zemiaky umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Na panvici rozpálime olej a zemiaky uložíme na panvicu – postojačky.Ochutíme soľou.

Keď sa zemiaky opečú dozlatista  z jednej strany – obrátime ich opekáme z druhej strany. Následne z panvice odstránime papierovovu utierkou  olej a pridáme maslo a tymián.

Niekoľko minút zemiaky restujeme a potom pridáme vývar. Keď vývar zovrie, premiestnime panvicu do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme 30 minút – alebo kým zemiaky celkom nezmäknú.

6 (2)