plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce pripravovať palacinky, naplňte ich tvarohom, vložte do formy a zalejte pudingom: Táto pochúťka nemá obdobu!

Vždy ju pripravujem pre svoju rodinu a keď má niekto sviatok, vždy si namiesto pečených dezertov pýta túto nepečenú trotu. Je výborná!

Vždy ju pripravujem pre svoju rodinu a keď má niekto sviatok, vždy si namiesto pečených dezertov pýta túto nepečenú trotu. Je výborná!

Potrebujeme:

15 ks tenkých palaciniek (môžete použiť svoj obľúbený recept, prípadne sa inšpirujte TU)

1 bal. vanilkového pudingu

1 bal. čokoládového pudingu

1 bal. malinového, vanilkového, jahodového alebo punčového pudigu

1 pohár zaváraných čerešní alebo višní

1 liter mlieka

6 lyžíc cukru

Na namáčanie piškót:

Uvarenú kávu

Dlhé piškóty – 15 ks

Rumovú arómu

Na náplň do palaciniek:

300 g jemného tvarohu

1-2 lyžice práškového cukru

Hrozienka

Postup:

Z palacinkového cesta pripravíme 15 ks palaciniek. Formu na pečenie vyložíme fóliou a na dno uložíme piškóty, ktoré sme si krátko namočili v káve s rumovou arómou.

Z 500 ml mlieka, 3 lyžíc cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme puding a navrstvíme ho na piškóty.

Palacinky natrieme tvarohovou náplňou (tvaroh, cukor, hrozienka), zrolujeme a uložíme jednu vedľa druhej na pudingovú vrstvu.

Na palacinky navrstvíme uvarený čokoládový puding (z 500 mlieka, 3 lyžíc cukru a puding. Prášku). Na puding uložíme čerešne a posledný puding – ten sme uvarili v čerešňovej šťave a navrstvíme na vrch torty. Necháme stuhnúť a vychladnúť v chladničke.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes