plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výnimočné bravčové rebierka: Ich tajomstvo tkvie v marináde, tento recept zlomil všetky rekordy!

Pripravíme si lahodné rebierka s chrumkavo upečenými zemiakmi.

Vynikajúci tip na sýty obed, celá rodina si bude olizovať prsty.

 

 

Recept z youtube na neuveriteľne chutné bravčové rebierka, ktoré si určite zamilujete.

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier

3 PL kečupu

3 PL sladkej chilli omáčky

2 PL sójovej omáčky

2 PL rastlinného oleja

1 PL medu

soľ

mleté čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

Na prílohu:

5-7 ks zemiakov

1/2 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky kurkumy

1 lyžička sušeného cesnaku

2 PL rastlinného oleja

kôpor

Postup:

Do väčšej misky pridáme kečup, chilli omáčku, sójovú omáčku, olej, med, soľ, korenie.

Všetko spolu zamiešame.

Potom do zmesi pretlačíme cesnak a opäť premiešame.

 

Marinádu v miske poriadne nanesieme z oboch strán na rebierka.

Prekryjeme ich pokrievkou a necháme marinovať 2-8 hodín.

Ošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky a vložíme ich do plastového vrecka.

 

 

Ďalej do vrecka pridáme soľ, korenie, papriku, kukurmu, cesnak, olej.

Vrecko nepriedušne uzavrieme.

Zemiaky so zmesou vnútri dobre premiešame.

 

 

Marinované rebierka uložíme na plech vystlaný alobalom, potrieme marinádou, zabalíme v alobale.

Dáme piecť do rúry aj so zemiakmi na 60 minút pri teplote 180°C.

Potom zemiaky vyberieme z vrecka a ešte dáme piecť na 5 minút pri 200°C.

 

 

Rebrá odbalíme z alobalu, polejeme marinádou, rozotrieme po celej ploche.

Adáme piecť na 20 minút pri teplote 220°C.

V ústach sa rozplývajúce rebrá servírujeme so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes