plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-maková roláda

Perfektná pochúťka na sviatočný stôl, alebo len tak, k popoludňajšej šálke čaju. Lahodné makové cesto sa perfektne dopĺňa z ľahkou tvarohovo-citrónovou náplňou. Doprajte si túto dobrotu aj vy!

Perfektná pochúťka na sviatočný stôl, alebo len tak, k popoludňajšej šálke čaju. Lahodné makové cesto sa perfektne dopĺňa z ľahkou tvarohovo-citrónovou náplňou. Doprajte si túto dobrotu aj vy!

Potrebujeme:

10 bielkov

150 g práškového cukru

100 g hladkej múky

50 g mletého maku

½ bal. prášku do pečiva

Štipku soli

Náplň:

1 lyžicu kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

500 g tvarohu – jemného

1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru)

Postup:

Tvaroh vmiešame s oboma druhmi cukru, pridáme 1 a 1/2 lyžice citrónovej šťavy a 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorého postupne pridávame cukor a múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom. Na papier rovnomerne navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút – keďže každá rúra pečie inak, je potrebné sledovať povrch cesta a vybrať vtedy, keď je zlatistý.

Z upečeného cesta odstránime papier a následne ho opatrne zrolujeme do navlhčenej utierky a necháme vychladnúť.

Keď cesto vychladne, natrieme naň krém a opäť zrolujeme. Hotovú roládu necháme stuhnúť na chladnom mieste a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citromhab

Najlepšie recepty na dnes