plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si želatínu podľa tohoto návodu: Krásne drží tvar a chutí skvele!

Tento recept na želatínovú pochúťku od cukrárov si zamiujete. Pre všetkých milovníkov želé a kondenzovaného mlieka dnes máme skvelý recept z youtube.

Tento dezert krásne drží tvar a chutí skvele!

Potrebujeme:

1 a 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)

1 šálku smotany na varenie (200 g)

1 šálku kokosového mlieka (200 ml)

24 g hydratovanej práškovej želatíny bez príchute

1 šálku mlieka (200 ml)

50 g tortového želé + jahodovú šťavu na prípravu želatíny

bábovkovú formu s priemerom 22 cm

Postup:

Do mixéra si nalejeme mlieko, pridáme smotanu na varenie, kondenzované mlieko, kokosové mlieko a napučanú želatínu. 

Mixujeme asi 2 minúty.

Formu si vymastíme rastlinným olejom a nalejeme do nej vymixovanú hmotu.

Odložíme do chladničky stuhnúť a potom pomocou noža oddelíme dezert od stien formy. 

Tortové želé si pripravíme s jahodovou šťavou podľa návodu na obale a vylejeme ho na dezert do formy tak, aby sa vlialo po okrajoch. 

Necháme stuhnúť a potom pomocou podnosu dezert opatrne preklopíme. 

Nakrájame a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes