Vynikajúci uhorkový šalátik do pohárov: Bez chémie, konzervantov – aj v zime chutí ako čerstvo pripravený!

Výborný recept na domáci uhorkový šalát na zimu, podľa pani Lucie H., šalátik sme skúsili a je skutočne lahodný a vynikajúci. 

Výborný recept na domáci uhorkový šalát na zimu, podľa pani Lucie H., šalátik sme skúsili a je skutočne lahodný a vynikajúci.

Ideálny je ako príloha k mäsu a absolútne neprekonateľný je napríklad aj k domácej grilovačke.

 

 

Šalát sa dá robiť aj bez zavárania, na studeno, avšak musíte ho skôr spotrebovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

4 kg uhoriek

3 dcl octu

30 dkg kryštáloveho cukru

3 polievkové lyžice domácej vegety (alebo podľa chuti, môžete aj ubrať, alebo pridať)

1/2 lyžice soli

3-4 cibule

2 feferónky (nemusí byť )

Postup:

 

 

 

Pripravíme si uhorky.

Dôkladne ich umyjeme.

Ak sú uhorky mladé, netreba ich šúpať.

Ak sú staršie, alebo je šupka horká, odporúčam ošúpať.

 

 

Uhorky nakrájame na kolieska.

Nakrájame aj cibuľu.

 

 

Ak používame feferónky tak nezabudnite nakrájať aj tie.

Pridáme cukor, soľ a vegetu.

Premiešame rukou.

Necháme asi 30 minút postáť.

 

 

Šalát aj so šťavou plníme do pohárov.

Nakoniec dáme do hrnca na sterilizovanie.

Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov asi 20 minút.

 

 

Potom necháme vychladnúť.

Skladujeme ako klasické zaváraniny.

Šalát je vynikajúci ako príloha ku každému mäsovému pokrmu.

Výborný je aj na grilovačku.

V pivnici vám vydrží pokojne aj 2 roky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay