Vynikajúci uhorkový šalátik do pohárov: Bez chémie, konzervantov – aj v zime chutí ako čerstvo pripravený!

Výborný recept na domáci uhorkový šalát na zimu, podľa pani Lucie H., šalátik sme skúsili a je skutočne lahodný a vynikajúci.

Ideálny je ako príloha k mäsu a absolútne neprekonateľný je napríklad aj k domácej grilovačke.

Šalát sa dá robiť aj bez zavárania, na studeno, avšak musíte ho skôr spotrebovať.

Potrebujeme:

4 kg uhoriek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 dcl octu

30 dkg krystaloveho cukru

3 polievkové lyžice domácej vegety (alebo podľa chuti, môžete aj ubrať, alebo pridať)

1/2 lyžice soli

3-4 cibule

2 feferónky (nemusí byť )

Postup:

Pripravíme si uhorky, dôkladne ich umyjeme.

Ak sú uhorky mladé, netreba ich šúpať, ak sú staršie, alebo je šupka horká, odporúčam ošúpať.

Uhorky nakrájame na kolieska.

Nakrájame aj cibuľu a ak používame feferónky tak aj tie.

Pridáme cukor, soľ, vegetu a premiešame rukou a necháme asi 30 minút postáť.

Šalát aj so šťavou plníme do pohárov.

Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov asi 20 minút.

Potom necháme vychladnúť a skladujeme ako klasické zaváraniny.

Šalát je vynikajúci ako príloha ku každému mäsovému pokrmu, alebo na grilovačku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár