Vynikajúci tip, ako pripraviť kuracie rezne: Pridajte k nim kyslú smotanu a šťavnatú oblohu!

Rýchla večera z jedného plechu pre celú rodinu. Vyskúšajte vynikajúce kuracie prsia z jedného plechu. Vďaka kyslej smotane je mäso jemné a šťavnaté a ďalšie prísady dopĺňajú jeho skvelú chuť! :-)

Rýchla večera z jedného plechu pre celú rodinu. Vyskúšajte vynikajúce kuracie prsia z jedného plechu. Vďaka kyslej smotane je mäso jemné a šťavnaté a ďalšie prísady dopĺňajú jeho skvelú chuť! :-)

Potrebujeme:

3 kúsky kuracích pŕs umytých a rozdelených na polovice

400 ml kyslej smotany

1 cibuľu

2 červené papriky

6 plátkov slaninky (alebo tri dlhé rozdelené na polovice)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 plátky šunky

1 ostrú papriku (voliteľné)

200 g strúhaného syra

2 lyžice horčice

Soľ, mleté čierne korenie, oregana

Postup:

Kuracie mäso rozklepeme, osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na plátky a cibuľku nakrájame na plátky.

Mäso preložíme na plech vymastený olejom a potrieme horčicou. Uložíme plátok slaninky, kúsok papriky kúsok ostrej pariky, cibuľku, plátok šunky a potrieme kyslou smotanou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. 15-20 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)