Mleté mäso zmiešala so staršou knedľou a obalila v smotanovom cestíčku: Také výborné fašírky ste ešte nejedli!

Zabudnite na obyčajné fašírky, toto chutí omnoho lepšie.

Perfektný tip na jedlo, ktoré malo pôvodne vyzerať celkom inak. Kedže však doň táto šikovná kuchárka potrebovala zakomponovať aj zvyšky z chladničky – najmä knedľu a kyslú smotanu, musela postup prípravy trošku pozmeniť. Výsledkom sú tie najchutnejšie fašírky, aké sme kedy ochutnali – plnené a obalené v smotanovom cestíčku!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 ks cibule

1-2 strúčiky cesnaku

3-4 krajce staršej knedle + mlieko na namočenie

2 vajcia

...

Soľ a korenie

Na náplň:

100 g strúhaného syra

2 vajcia uvarené natvrdo

100 g masla

Na obaľovanie:

2 vajcia

100 g kyslej smotany alebo majonézy

Štipku jedlej sódy

½ šálky hladkej múky

Postup:

Knedľu namočíme v mlieku a pridáme k mäsu. Primiešame aj vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.

Na náplň nastrúhame vychladené maslo, uvarené vajcia aj syr. Z mäsovej hmoty tvarujeme menšie placky do ktorých navrstvíme náplň a potom okraje zavinieme tak, aby náplň ostala vo vnútri.

Na cestíčko rozmiešame vajcia so smotanou (alebo majonézou), múkou a sódou.

Plnené fašírky obalíme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: i.ovkuse