Svieža chuť tohto šalátu z červenej repy, podľa receptu z facebooku vám ulahodí a zároveň zabezpečí dostatok vitamínov počas celej zimy.
Potrebujeme:
250 g sleďa alebo údeného lososa (dá sa použiť aj údené kuracie mäso)
250 g varenej červenej repy
300 g varených zemiakov
150 g varenej mrkvy
4 vajcia
80 g červenej cibule
150 g kyslých uhoriek
200 g zelených jabĺk
90 g majonézy
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Vyberajte kvalitné suroviny. Jablká by mali byť pevné a šťavnaté.
2. Uvarte zemiaky, mrkvu, cviklu, aj vajcia. Dajte pozor, aby ste ich nerozvarili.
3. Filety zo sleďa nakrájajte na malé kúsky.
4. Zemiaky, mrkvu, cviklu, cibuľu a uhorky nakrájajte na maličké kocky.
5. Ošúpte a očistite jablká, nastrúhajte ich a vytlačte z nich šťavu.
6. Zmiešajte všetky suroviny, pridajte majonézu a dôkladne premiešajte.
7. Vrch šalátu môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad kôprom, petržlenom alebo zelenou cibuľkou.
Prajeme dobrú chuť!