Vynikajúci recept na langoše z kyslej smotany

Lahodné, mäkké a na povrchu chrumkavé. Najlepšie chutia potreté cesnakom, so syrom a domácou omáčkou či obyčajným kečupom.

Lahodné, mäkké a na povrchu chrumkavé. Najlepšie chutia potreté cesnakom, so syrom a domácou omáčkou či obyčajným kečupom.

Potrebujeme:

500 ml teplého mlieka

3,5 g sušeného droždia

1 kg polohrubej múky

200 g kyslej smotany

Štipku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku sódy bikarbóny

3 g kryštálového cukru

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku so soľou, sódou a smotanou. Do tejto hmoty pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 20-30 minút kysnúť na teplom mieste.

Z cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých formujeme jednotlivé langoše (10-12 ks). Langoše vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Necháme odkvapkať a prebytočný olej vysajeme papierovým obrúskom.

Podávame potreté cesnakom s oblohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty