plny-hrniec_transparent_negativ.png

Škoda že som tento recept na kapustu nepoznala skôr: Na tomto jedle budete závislí!

Najlepší recept na kapustu, aký ste kedy ochutnali.

Jedlo, ktoré budete musieť variť znova a znova, pretože všetci ho budú milovať.

Naplňte kapustné listy a pripravte ich v tejto skvelej omáčke. 

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube.

Potrebujeme:

1 stredne veľká kapusta (800 g)

300 ml mlieka

500 ml vody

Na plnku:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

90 ml olivového oleja

230 g ryže

90 g bulguru

100 g paradajkového pretlaku

1 ČL soli

trochu petržlenovej vňate

5 – 6 lístkov mäty

1 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL rasce

1 ČL tymianu

2 PL sójovej omáčky

Na omáčku:

1 PL paradajkového pretlaku

2 PL olivového oleja

400 ml horúcej vody

Postup:

Zoberieme si kapustnú hlavu a vyrežeme hlúb. 

 

 

Potom vyhĺbime do kapusty dutinu, umiestnime ju do vhodného hrnca a do stredu nalejeme mlieko. 

Kapustu podlejeme pol litrom vody, prikryjeme pokrievkou a dáme hrniec na sporák.

Varíme asi 15 minút a keď je kapusta mäkká, odstavíme ju zo sporáka.

Počkáme, kým kapusta trochu vychladne a oddelíme listy. 

Teraz si pripravíme plnku. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. 

 

 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja, rozhorúčime ho a orestujeme cibuľu. 

Pridáme mleté mäso a opekáme spolu s ryžou a bulgurom.

Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme aj nasekané lístky mäty.

Pripravíme si rovnaké malé misky a vystelieme ich kapustnými listami, ktoré naplníme pripravenou plnkou.  

Plnku zabalíme do listov a uložíme ich do hrnca.

Potom si v miske pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, oleja a horúcej vody.

 

 

Omáčkou zalejeme plnené kapustné listy v hrnci, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 25 – 30 minút. 

Hotovo, môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes