plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci recept na cuketový perník z hrnčeka: Robota na 5 minút a cuketu v ňom ani necítiť – top čoko koláčik!

Výborný čokoládový perník z cukety. Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť. 

Výborný čokoládový perník z cukety.

Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť.

A viete, čo je na ňom najlepšie? Cuketu v ňom vôbec necítiť!

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček krupicového cukru

1 bal. prášok do perníka

1 bal. vanilkový cukor

2 lyžičky sódy

2 lyžice kakaa

½ lyžičky škorice

štipku soli

1 hrnček mlieka

½ hrnčeka oleja

2 ks vajcia

2 lyžice lekváru

2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety

Postup:

Cuketu si očistíme a nastrúhame nahrubo.

V miske si zmiešame všetky suché suroviny.

Postupne pridáme tekuté – mlieko, olej, vajíčka a lekvár.

Premiešame.

Do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.

Pripravíme si vyššie plech, vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto.

Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Čas pečenia je asi 35 minút.

Po upečení polejeme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes