plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci pudingáč s jablkami

Vynikajúci dezert z jabĺk a pudingového krému. Je krásne nadýchaný a mäkučký, ako stvorený pre pohodové popoludnie.

Vynikajúci dezert z jabĺk a pudingového krému. Je krásne nadýchaný a mäkučký, ako stvorený k šálke čaju.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g masla

1 vajce

1 žĺtok

180 g práškového cukru

2 lyžice kyslej smotany

Na pudingový krém:

2 bal. vanilkového pudingu

3 lyžice cukru

700 ml mlieka

5 jabĺk

Trochu mletách orechov alebo strúhanky na posypanie

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, maslom nakrájaným na kocky (alebo nastrúhaným), smotanou, celým vajíčkom, žĺtkom a práškovým cukrom. Vymiešame hladké jemné cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 45-60 minút.

Cesto potom rozdelíme na dve časti – jednu na plát a jednu na vytvorenie mriežok.

Jednu časť cesta rozvaľkáme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (používame plech s rozmermi 22 x 30cm).

Cesto na plechu roztlačíme prstami.

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky. Plát cesta posypeme mletými orechmi alebo strúhankou a uložíme plátky jabĺk.

402342

402343

Z pudingu, mlieka a cukru uvaríme puding, ktorý ešte horúci nalejeme na cesto s jablkami.

Zo zvyšného cesta urobíme mriežky a tie uložíme na vrch koláča.

402346

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Koláčik treba sledovať a ak mriežka z cesta príliš tmavne, radšej prikryte povrch na 10-15 minút alobalom.

Podávame posypaný práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet

Najlepšie recepty na dnes