plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci obed z lístkového cesta? Tento chlapík vám predvedie, ako na to!

Napadlo by vám niekedy, že z lístkového cesta a ďalších chutných prísad, možete vytvoriť takýto vynikajúci obed? Vyskúšajte ho aj vy a určite sa budete zalizovať.

Máte chuť na niečo skutočne vynikajúce? Našli sme pre vás skvelý a pritom jednoduchý tip ako vykúzliť perfektný obed z obyčajného lístkového cesta a chutnej omáčky pripravenej z čerstvej zeleniny a kuracieho mäska. Vyskúšajte toto nezvyčajné, no o to chutnejšie spojenie.

Potrebujeme:

1 šálku nakrájanej mrkve

1 šálka nakrájanej cibule

½ šálky krájaného zeleru

1 lyžičku soli

1 lyžičku čierneho korenia

2 šálky zemiakov nakrájanych na kocky

2 lyžičky cesnakového prášku

½ lyžičky sušeného tymiánu

½ lyžice sušeného petržlenu

2 šálky vareného kuracieho mäsa

4 šálky kuracieho vývaru

2 lyžice hladkej múky

1 šálku mrazeného hrášku

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

1 vajce na potretie

Postup:

Na panvice roztopíme maslo, pridáme mrkvu, cibuľu, zeler, soľ a čierne korenie. Restujeme, kým cibuľa nezíska sklovitú konzistenciu. Následne pridáme zemiaky, cesnakový prášok, sušený petržlen, vývar a varené kuracie mäso. Všetko spolu chvíľu varíme.

V miske zmiešame múku a jednu naberačku šťavy z panvice. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú následne vlejeme späť do panvice. Miešame, kým zmes nezačne hustnúť.

Následne pridáme mrazený hrášok a necháme ešte chvíľu variť, aby hrach zmäkol.

Z lístkového cesta vykrojíme 4 kruhy. Do dvoch kruhov vyrežeme menší kruh tak, aby sme celkom neprerezali cesto . Potom uložíme dva kusy cesta na seba a to tak, aby boli plné kruhy naspodu. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potreieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút pri teplote 205 stupňov.

Keď je cesto upečené, prerežeme ho, aby sme získali otvor na náplň. Do otvoru navrstvíme kuraciu náplň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes