plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci netradičný domáci chlebík: Recept našich starých mám, nikdy ste nejedli chutnejší!

Pripravte si doma výnimočný chlebík, ktorý keď raz ochutnáte, už nebudete chcieť iný.

Tento recept sa u nás v rodine traduje už dlhé roky, babka nám ho pripravovala, keď sme u nej ako deti trávili letné prázdniny.

Nenáročný recept z youtube na jemný domáci chlieb.

Potrebujeme:

100 g masla

1,5 šálky teplého mlieka (300 ml)

1 ČL soli

1 PL instantného droždia

4 šálky hladkej múky (420 g)

Na výplň:

1 pohár rastlinného oleja (200 ml)

3 šálky hladkej múky (310 g)

štipku soli

Na potretie:

2 žĺtky

Postup:

Do misky nasypeme droždie, pridáme teplé mlieko, na izbovej teplote zmäknuté maslo a miešame, kým sa maslo neroztopí.

Potom pridávame múku, soľ, miešame a rukami miesime, kým nevznikne lepkavé hladké cesto.

 

 

Cesto prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť.

Do horúceho oleja v hrnci pridáme múku.

Za miešania varíme 15 minút na miernom ohni.

Do zmesi pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Zmes nasypeme do misky a necháme vyhladnúť.

Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.

Rozvaľkáme na veľkosť taniera.

 

 

Na rozvaľkané cesto rozložíme plnku, cesto uzavrieme a rozvaľkáme.

Potom ho položíme na papier na pečenie.

Preložíme na plech a vidličkou napicháme dierky.

 

 

V malej miske rozšľaháme žĺtky, potrieme cesto a dáme piecť do predhriatej rúry na 190°C na 15-20 minút.

Takýmto rovnakým spôsobom spracujeme aj zvyšné cesto.

Dozlatista upečený chlebík môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes