plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci “Nesquik” koláčik: Stačí len upiecť, prekrojiť a natrieť kyslou smotanou, chuť je bezkonkurenčná!

Tento koláčik si zamiluje celá rodina, je rýchly a fantasticky chutný. Môžete ho pripraviť s akýmkoľvek krémom a ak sa ponáhľate, namiesto polevy ho len posypte strúhanou čokoládou. Je vynikajúci na milión spôsobov.

Potrebujeme:

6 vajec

150 g kr. cukor

150 g Nesquik

150 g maslo

150 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

Krém:

3 bal. kyslá smotana

7 lyžíc práškový cukor

2 bal. stužovač

Poleva:

Smotana na šľahanie + čokoláda (poprípade iná poleva, ktorú máte radi)

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme jedno žĺtok po druhom, Nesquik a mäkké maslo. Dostaneme nadýchanú penu, do ktorej potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pripravené cesto navrstvíme do plechu na pečenie vystlaného papierom o (23 x 33 cm). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 18 – 20 minút.

Upečené cesto vyberieme a otočíme hore nohami. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu.
Kyslú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do jednotnej hmoty a navrstvíme na jeden plát cesta. Zakryjeme druhým plátom. Nakoniec prelejeme čokoládovou polevou – stačí dať na plameň smotanu na šľahanie, rozpustiť v nej čokoládu a túto zmes naliať na vrch koláčika. Pokojne však môžete použiť recept na polevu, ktorú máte radi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes