Vynikajúci nepečený vanilkový mini cheesecake: Nepečená sladká delikatesa!

Náš lahodný vanilkový mini cheesecake zvládne pripraviť úplne každý.

Recept som náhodou objavil kdesi na internete a už po prvom pokusnom vyskúšaní si nás všetkých získal.

 

 

Dokonalý nenáročný recept z youtube kanála Boone Bake분 베이크 na famózne mini cheesecake-y.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10-12 ks čokoládových sušienok (cca 180 g)

25 g nasekaných mandlí

45 g nesoleného masla

5 g práškovej želatíny

30 g vody

230 g tvarohového syra

2 žĺtky

30 g kryštálového cukru

1 vanilkový lusk

150 g mlieka

15 g kryštálového cukru

10 g citrónovej šťavy

240 g kyslej smotany

Na želatínu:

150 g nápoja s jahodovou príchuťou

5 g kryštálového cukru

6 g práškovej želatíny

30 g vody

Na ozdobenie:

ovocie podľa chuti

Postup:

Sušienky vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka.

Rozdrvíme ich pomocou valčeka a presypeme do misky.

 

 

Pridáme nasekané mandle a poriadne premiešame.

Ďalej pridáme rozpustené maslo, zamiešame.

Nasypeme do formičiek o rozmere 7 cm x 3,5 cm (cca 30 g do každej formičky).

 

 

Zmes vo formičke poriadne zatlačíme.

Vložíme do mrazničky na 30 minút.

Do pohára pridáme želatínu, vodu, zamiešame.

Necháme napučať na 15-20 minút.

 

 

Do misky pridáme smotanový syr a špachtľou ho jemne vyšľaháme.

Do ďalšej misky pridáme žĺtky, cukor.

Metličkou rozšľaháme.

 

 

Do rajnice s mliekom pridáme nakrájaný vanilkový lusk, cukor a za miešania varíme tesne pred bodom varu.

Mlieko za miešania nalejeme do žĺtkovej zmesi.

 

 

Zmes prelejeme do varnice a varíme na 78 až 82°C.

Rajnicu odstavíme zo sporáku, nalejeme roztopenú želatínu a zamiešame.

 

 

Vanilkovú zmes precedíme do misky so smotanovým syrom, metličkou zamiešame a opäť precedíme cez jemné sitko.

Pridáme citrónovú šťavu, za miešania nalejeme smotanu a zmes prelejeme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Krém nanesieme do formičiek na sušienkové cesto (necháme priestor pre jahodové želé).

Vložíme na hodinu do mrazničky.

Do pohára nalejeme jahodový nápoj (môžeme dofarbiť farbivom), pridáme cukor a zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme roztopenú želatínu, zamiešame, nelejeme do formičiek.

Dáme stuhnúť na 4-5 hodín do chladničky.

Okolo formičky omotáme horúci uterák a stiahneme ju.

 

 

Koláčiky ozdobíme obľúbeným ovocím a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay