Vynikajúci nakladaný šalát so zelenými paradajkami: V zime bude skvelým doplnkom k akémukoľvek mäsovému jedlu!

Pripravte sa na zimu a naložte si do pohárov tento fantastický šalát z paradajok podľa receptu z youtube.

Potom už stačí podľa potreby len otvoriť a podávať k hlavnému jedlu alebo ako predkrm.

Potrebujeme:

2 kg zmiešaných zelených, žltých a červených paradajok

4 cibule

2 feferónky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL soli

2 PL horčičných semienok

1 ČL koriandra

1 l vody

70 ml octu

5 PL kryštálového cukru

1 PL soli

10 ks čierneho celého korenia

Postup:

Paradajky si nakrájame na hrubšie plátky, pričom odrežeme vrch, kde bola stopka.

Vložíme ich do väčšej misy spolu s nadrobno nakrájanými feferónkami, veľmi najemno nakrájanými pol krúžkami cibule.

Zasypeme horčičnými semienkami, koriandrom a lyžicou soli.

Necháme stáť a medzitým si pripravíme nálev. 

Nálev si pripravíme tak, že v 1 litri vody rozpustíme lyžicu soli, 5 lyžíc cukru.

Pridáme 10 ks čierneho korenia.

Privedieme do varu a keď sa všetky kryštáliky soli a cukru rozpustia.

Nalejeme ocot a dobre premiešame.

Paradajky navrstvíme do sterilizovaných pol litrových pohárov.

Zalejeme horúcou marinádou a prikryjeme viečkami.

Poháre vložíme do väčšieho hrnca, ktorého dno sme pokryli utierkou.

Zalejeme vodou.

Sterilizujeme varom asi 15 minút od zovretia.

Potom viečka pevne uzavrieme a poháre so šalátom sú pripravené.

Skladujeme na chladnom tmavom mieste a v zime stačí už len otvoriť pohár.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár