plny-hrniec_transparent_negativ.png

RECEPT na vynikajúci mäsový koláč: Fantastická dobrota s rýchlou prípravou – manžel vás bude nosiť na rukách!

Ak vám dezerty nič nehovoria a ste zarytý mäsožravec, určite nepohrdnete takýmto lahodným mäsovým koláčom.

 

 

Dobrota na všedný deň, aj na sviatky.

Vyskúšajte a určite si pochutnáte!

Pripravte si ho podľa tohto receptu z youtube kanála recetas de casa LM. 

Potrebujeme:

tortovú formu s priemerom 22 cm

9 zemiakov

70 g hladkej múky

1 PL oregana

1 PL sušenej cibule

1 PL sušeného cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

250 g strúhaného syra (mozzarella)

200 g prosciutta

200 g varenej šunky

200 g slaniny

1 malú cibuľu

1 červenú papriku

1 zelenú papriku

2 vajcia

Postup:

Dno aj boky formy si vystelieme papierom na pečenie.

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Nastrúhané zemiaky dobre vyžmýkame, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.

RADA: Vodu, ktorú sme odšťavili zo zemiakov, môžeme použiť na kvety – pozor, nesmiete však zemiaky soliť. 

Nastrúhané zemiaky si preložíme do misky, pridáme hladkú múku, posypeme oreganom, sušenou cibuľou, aj sušeným cesnakom. 

Teraz pridáme soľ a čierne mleté korenie. 

 

 

Poslednou zložkou bude 250 g strúhaného syra.

Všetko spolu dobre premiešame a časť zemiakovej hmoty si odoberieme do menšej misky.

 

 

Do veľkej misy so zemiakmi pridáme na kocky pokrájanú varenú šunku, prosciutto, aj na kocky pokrájanú slaninu. 

RADA:

Ak vám niektorá z týchto surovín nevyhovuje, môžete ju nahradiť iným mäsovým výrobkom podľa chuti. 

Cibuľu si pokrájame nadrobno a takisto pridáme do misy s ostatnými surovinami.

 

 

Teraz si na malé kúsky nakrájame aj červenú a zelenú papriku, pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne premiešame.

Takto pripravenú hmotu navrstvíme do formy a postláčame.

Teraz ešte navrch navrstvíme odobratú zemiakovú hmotu so syrom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 °C asi 1 hodinu a 15 minút.

 

 

Počas tejto doby koláč kontrolujeme. 

Po upečení ho opatrne vyberieme, odstránime z bokov papier na pečenie a nakrájame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes