Toto je výborné papanie: Pripravte si vynikajúci kebab na plechu!

Tento recept vznikol úplnou náhodou, ale výsledok bol taký vynikajúci, že ho odteraz budem pripravovať pravidelne.

Tento recept vznikol celkom náhodou, v podstate z „núdze“. Výsledok bol však natoľko vynikajúci a chutný, že ho odteraz budem pripravovať pravidelne.

Kebab by sa mal správne pripravovať z jahňacieho, hovädzieho alebo kuracieho mäsa. Ja som však doma mala len bravčové mäso a rozhodla som, že domáci kebab jednoducho vyskúšam pripraviť aj z neho. Výsledok bol skutočne vynikajúci a len tak sa po ňom zaprášilo. Určite pripravím aj nabudúce.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

1 a 1/2 lyžice gyros korenia

½ lyžičky čierneho mletého korenia

1 lyžicu cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 ks cibule

3 lyžice jablčného octu

1 lyžicu citrónovej šťavy

4 lyžice vody

2 lyžice oleja

Postup:

Mäso umyjeme, očistíme a vysušíme. Potom nakrájame na menšie kúsky – kocky.Pridáme koreniny, lyžicu octu a citrónovú šťavu. Premiešame a necháme marinovať v chladničke 1-2 hodiny (ideálne cez noc).

Cibuľu očistíme a nakrájame natenko. Cibuľu zmiešame s 2 lyžicami octu, vodou, olejom a cukrom.

Pripravíme si plech na pečenie a na dno uložíme cibuľovú zmes. Na cibuľu rozložíme mäso aj s marinádou a prikryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 35 minút. Potom alobal odstránime pečenie ešte 20-25 minút. Mäso by malo mať na povrchu chrumkavú kôrku. Každá rúra však pečie inak a preto je potrebné na mäso dohliadať. Ak je to potrebné, počas pečenia môžeme podliať vodou alebo vývarom.

Hotový kebab podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)