Vynikajúci kapustový šalát do chladničky: Netreba sterilizovať a chutí fantasticky – odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Tento šalátik mám veľmi rada. Robíme ho v zime, v lete, jednoducho po celý rok. Stačí dať do chladničky a máte vždy čerstvú prílohu poruke. Šalátik obsahuje konzervant, čiže vám vydrží naozaj dlho. Presnú dobu trvanlivosti neviem určiť, pretože šalát u nás zmizne maximálne do 2 týždňov.

Potrebujeme:

1200 g hlávkovej kapusty

350 g červenej papriky

200 g mrkvy

150 g cibule

200 g uhoriek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g paradajok

feferónky (kto chce mať šalát pikantné)

Zálievka:

1/2 sáčku Deka (= 50 g – je to sypká koreniaca zmes na nakladanie zeleniny)

200 g cukru

120 – 130 ml octu

120 ml oleja (možno vynechať alebo dať menej)

Postup:

Kapusta nastrúhame, papriku nakrájame na prúžky, mrkvu nahrubo nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno. Nakrájame si aj papriku a rajčiny.

Pridáme všetko ostatné, zmiešame, ochutnáme a podľa potreby pridáme ocot, alebo cukor, soľ je v Deku.

Natlačíme do pohárov na závit a dáme do chladničky, alebo na iné chladnejšie miesto, napríklad do pivnice, na deň až dva odležať.

Potom odoberáme podľa potreby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)