plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci domáci dezert, ktorý ma nikdy neomrzí: Žiadna rúra, žiadna želatína!

Lahodný jahodový dezert, ktorý máte pripravený za chvíľu.

Neskutočná lahôdka, ktorej nebudete vedieť odolať.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Herzhaftes Essen na fantastický jahodový dezert.

Potrebujeme:

250 g jahôd

80 g kryštálového cukru

600 ml mlieka

50 g kukuričného škrobu

200 g jahôd

60 g kryštálového cukru

20 g masla

Postup:

Do misky pridáme jahody a cukor.

 

 

Ručným mixérom rozšľaháme.

Potom pridáme mlieko.

Metličkou poriadne zamiešame.

 

 

Jahodovú zmes precedíme cez sitko do rajnice.

Pridáme škrob.

Metličkou vyšľaháme.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Jahodový krém nalejeme do sklenenej formy, zarovnáme.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame jahody.

Do panvice nasypeme cukor a pridáme maslo.

Zamiešania varíme, kým sa maslo neroztopí a cukor neskaramelizuje.

 

 

Potom pridáme nakrájané jahody.

Za varenia miešame, kým zmes nesčervenie.

Zmes naukladáme na jahodový krém vo forme.

Vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes