plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci domáci chlebík bez miesenia, ktorý dlho vydrží čerstvý: Je taký dobrý, že ho nestíham krájať!

Máte chuť na čerstvý chlebík? Neutekajte hneď do pekárne a radšej vyskúšajte tento super recept z facebooku na výborný chlebík bez miesenia!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

5 – 10 g čerstvého droždia

1,5 ČL soli

370 ml vody pri izbovej teplote

Postup:

Do vody rozmrvíme droždie a premiešame, aby sa dobre rozpustilo.

Následne si preosejeme múku.

Do vody s droždím pridáme soľ, postupne zapracujeme múku a vymiešame hladké cesto.

Nádobu s cestom prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.

Ak nemáte vhodný pekáč, či formu, postačí aj liatinový hrniec.

Každopádne, nádobu na pečenie si treba dobre pomúčiť alebo vymastiť olejom.

Pracovnú plochu posypeme múkou, preložíme na ňu cesto a vyvaľkáme ho.

Vytvarujeme bochník, vložíme ho do pekáča a pod utierkou necháme ešte 30 minút na teplom mieste.

Rúru si predhrejeme na 230 – 250 stupňov, na dno dáme misku s vodou a vložíme do nej pekáč s bochníkom. Vďaka tomuto jednoduchému triku sa chlebík nevysuší, striedka ostane mäkučká a kôrka krásne chrumkavá aj bez potierania. Tento starý zlepšovák používam aj pri pečení domácich bagiet, žemličiek ale

Prikryjeme.

Pečieme pod pokrievkou asi 30 minút, potom dáme pokrievku preč a pečieme ďalších 15 minút.

Následne chlebík vyberieme, uložíme na mriežku, prikryjeme utierkou a necháme stáť asi 10 minút.

Hotovo.

Vychutnajte si tento voňavý a jemný, vlastnoručne napečený chlebík!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes