plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci čerešňový koláč: Tento recept si určite zapamätajte, pretože keď ho raz ochutnáte, budete ho piecť znovu a znovu!

Extrémne chutný čerešňový koláč podľa receptu z youtube, ktorý budú vaši hostia milovať a pripravíte ho veľmi jednoducho a rýchlo!

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

1 l mlieka

3 vanilkové pudingy

10 PL kryštálového cukru

125 g masla

500 ml šľahačkovej smotany

1 kg čerešní alebo 2 poháre zaváraných čerešní

Na dekoráciu:

100 ml čerešňovej šťavy

150 ml vody

4 PL cukru

1 PL kukuričného škrobu

Postup:

Do misky si nasypeme pudingové prášky.

Pridáme 10 lyžíc cukru a zalejeme 200 ml mlieka. 

Všetko dobre premiešame metličkou tak, aby neostali hrudky.

Do hrnca nalejeme 800 ml mlieka a necháme zovrieť. 

Do vriaceho mlieka primiešame rozrobený pudingový prášok s mliekom a cukrom. 

Všetko vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zhustnúť. 

Hotový puding vlejeme do misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

Konzervované čerešne si scedíme (ak použijete čerstvé čerešne, odkôstkujte ich a pridajte k nim 2 lyžice cukru).

Na pomúčenej pracovnej doske si vyvaľkáme lístkové cesto.

Zarovnáme okraje a narežeme na pásy so šírkou približne 6 cm. 

Na každý pás navrstvíme čerešne.

Zabalíme do cesta a zatlačíme prstami, aby sa cesto uzavrelo. 

Vytvoríme 10 rovnakých plnených roliek.

Naukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 °C asi 20 – 25 minút. 

Pečieme dozlatista a necháme vychladnúť.

Puding si vyšľaháme s maslom izbovej teploty a krém navrstvíme na upečené rolky. 

Vrstvíme ich tak, aby nám vznikol rez do tvaru trojuholníka – na spodok dáme 4 rolky, potom 3, na ne 2 a nakoniec 1. 

Koláč vložíme do chladničky, aby krém stuhol.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na šľahačku a potrieme ňou celý povrch koláča.

Uhladíme a ozdobíme podľa chuti.

Môžeme si napríklad vyrobiť polevu z čerešňovej šťavy, vody, cukru a kukuričného škrobu.

Povaríme, aby poleva trochu zhustla, necháme vychladnúť a polejeme ňou koláč. 

Vložíme ešte aspoň na hodinu do chladničky a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes