Ak hľadáte fantastický krém do vašich pečených či nepečených dezertov, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte skvelý banánový krém s  jednoduchou prípravou, lahodnou chuťou a úžasnou vôňou.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

1 banánový puding

5 ks banánov

200 g masla

Cukor – podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vanilkový extrakt – voliteľné

Postup:

Pri príprave banánového krému je dôležité, aby mali všetky suroviny približne rovnakú teplotu, v opačnom prípade totiž hrozí, že krém sa môže zraziť.

Banány nakrájame na kolieska a rozmixujeme na hladké pyré.

Z pudingu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme dostatočne vychladnúť.

V samostatnej miske vyšľaháme maslo, do ktorého postupne pridávame banánové pyré. Do maslového krému nakoniec všľaháme puding. Krém šľaháme dovtedy, kým nie je krásne hladký. Podľa chuti môžeme dosladiť cukrom a prevoňať trochou vanilkového extraktu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: cookcooks

 

Témy:


Pridajte svoj komentár