Máte chuť na skvelú večeru? Vyskúšajte úžasne lahodné zeleninové fašírky, ktorých základ tvoria zemiaky, karfiol a syr. Najlepšie chutia s kyslou smotanou.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu (približne 500 g)
500 g zemiakov
1 menšiu cibuľu
2 väčšie vajcia
1 šálku hladkej múky (ideálne špaldovej)
1/3 šálky zelenej cibuľky nasekanej najemno
2 lyžičky soli
1 lyžičku čierneho korenia
1 lyžicu najemno nasekanej petrženovej vňate
3/4 šálky strúhaného tvrdého syra
1/3 – 1/2 šálky olivového oleja
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrtinky a nastrúhame najemno. Karfiol rozdelíme na menšie ružice a tie rozmixujeme v kuchynskom robote.
Vo väčšej miske zmiešame rozmixovaný karfiol so zemiakmi, pridáme nakrájanú cibuľu, vajcia, múku a zelené bylinky. Napokon do zmesi vmiešame syr a ochutíme soľou a korením.
Rúru nastavíme na 120 stupňov. Olivový olej zahrejeme na panvici a z hmoty tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista (na každej strane smažíme asi 3-5 minút).
Hotové fašírky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry, aby sme fašírky udržali teplé, kým nevypražíme všetky kúsky.
Podávame s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: 12tomatoes