plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce zeleninové fašírky

Máte chuť na skvelú večeru? Vyskúšajte úžasne lahodné zeleninové fašírky, ktorých základ tvoria zemiaky, karfiol a syr. Najlepšie chutia s kyslou smotanou.

Máte chuť na skvelú večeru? Vyskúšajte úžasne lahodné zeleninové fašírky, ktorých základ tvoria zemiaky, karfiol a syr. Najlepšie chutia s kyslou smotanou.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu (približne 500 g)

500 g zemiakov

1 menšiu cibuľu

2 väčšie vajcia

1 šálku hladkej múky (ideálne špaldovej)

1/3 šálky zelenej cibuľky nasekanej najemno

2 lyžičky soli

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžicu najemno nasekanej petrženovej vňate

3/4 šálky strúhaného tvrdého syra

1/3 – 1/2 šálky olivového oleja

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrtinky a nastrúhame najemno. Karfiol rozdelíme na menšie ružice a tie rozmixujeme v kuchynskom robote.

Vo väčšej miske zmiešame rozmixovaný karfiol so zemiakmi, pridáme nakrájanú cibuľu, vajcia, múku a zelené bylinky. Napokon do zmesi vmiešame syr a ochutíme soľou a korením.

Rúru nastavíme na 120 stupňov. Olivový olej zahrejeme na panvici a z hmoty tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista (na každej strane smažíme asi 3-5 minút).

Hotové fašírky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry, aby sme fašírky udržali teplé, kým nevypražíme všetky kúsky.

Podávame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: 12tomatoes

Najlepšie recepty na dnes