V nedeľu už rezne nevyprážam, toto je stokrát lepšie: Vynechajte trojobal, vezmite syr a kyslú smotanu, toto vylepšenie si zamiluje každý!

Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre. Perfektné jedlo z jedného plechu. Recept podľa Julky, naozaj výborný.

Potrebujeme:

8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)

Marináda:

3 vajcia

Čierne korenie

1 lyžica horčice

...

3 pretlačené strúčiky cesnaku

Kyslá smotana

Syr údený

Bylinky podľa chuti

Postup:

Jemne naklepem osem bravčových rezňov. Vložím ich do marinády, ktorú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice a cesnaku. Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď. Rezne poukladám na plech, prelejeme všetkou marinádou a na vrch navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s ľubovolnými bylinkami a nastrúhaným syrom. Plech zakryjem alobalom a vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút) dám preč alobal a rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: transat.ru