Vynikajúce zapečené zemiaky s párkami a zeleninou: Ten najlepší recept na rýchlu večeru!

Ak neviete, čo narýchlo pripraviť na večeru, máme pre vás úžasný tip na famózne zemiaky zapekané s párkami a zeleninou, ktoré si hravo pripravíte vďaka tomuto receptu z youtube,

My sme toto jedlo vždy volali Guláš pred výplatou a ide o jedno veľmi chutné, lacné a sýte jedlo.

Potrebujeme:

3 zemiaky

3 paradajky

300 g párkov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

červenú papriku

100 g majonézy

200 g tvrdého syra

3 jarné cibuľky

Na šalát (voliteľné):

polovicu kapusty

1 mrkvu

100 g fazule z konzervy

soľ

čierne korenie

1 lyžičku horčice

2-3 lyžice majonézy

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na stredne veľké kocky a vložíme do misy.

Paradajky si umyjeme, takisto nakrájame na kocky a vložíme k zemiakom.

Nakoniec vložíme ešte na kolieska nakrájané párky.

Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a primiešame majonézu.

Túto zmes preložíme na olejom vymastený plech.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pred dopečením všetko posypeme a zapečieme ešte 10 minút.

Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku.

Hotové jedlo ňou posypeme.

K tomuto jedlu sa skvele hodí šalát, ktorý si pripravíme nasledovne.

Hlávkovú kapustu si nakrájame najemno, vložíme do misy, osolíme.

Niekoľko minút rukou stláčame, aby sa uvoľnila šťava. 

Pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu, konzervu fazule, osolíme, okoreníme a nakoniec ešte primiešame horčicu a majonézu. 

Servírujeme spolu.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash