Vynikajúce vianočné koláčiky: Sladká pochúťka, ktorá poteší nielen váš žalúdok, ale aj oči!

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíte úžasné linecké pečivo, ktoré si môžete vychutnať nielen cez sviatky.

 

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

200 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 žĺtky

1 vajce

250 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

šťavu z jedného pomaranča

nastrúhanú pomarančovú kôru (chemicky neošetrenú)

100 g bielej čokolády

2 PL smotany na šľahanie

práškový cukor na posypanie

pomarančovú šťavu + práškovú želatínu (množstvo podľa návodu uvedeného na obale)

Postup:

Do malej misky nastrúhame pomarančovú kôru a potom do nej vytlačíme šťavu z pomaranča.

Do ďalšej misky pridáme zmäknuté maslo, cukor, šťavu s nastrúhanou kôrou z pomaranča.

Zmes rozšľaháme pomocou mixéra.

 

 

Postupne počas šľahania pridávame 2 žĺtky a jedno celé vajce.

Do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľaháme, kým nám nevznikne husté cesto.

 

 

Cesto vyberieme z nádoby, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Do veľkého pohára s horúcou vodu zamiešame práškovú želatínu s pomarančovou šťavou a necháme napučať.

 

 

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na 2 časti a rozvaľkáme.

Pomocou vykrajovačiek rôznych tvarov si vykrojíme koláčiky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech s cestom dáme do predhriatej rúry na 170°C na 10-12 minút.

Nalámanú bielu čokoládu zalejeme horúcou šľahačkou a zamiešame.

 

 

Čokoládový krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme po krajoch cesta a pomocou neho zlepíme 2 časti cesta na seba.

Do vykrojenej časti v strede koláčikov nalejeme pomarančovú želatínu.

 

 

Nakoniec posypeme tieto úžasné koláčiky práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár