Vynikajúce vanilkové rožteky: Vianočná klasika, ktorou nikto neopovrhne, urobia atmosféru dokonalou!

Pripravte si doma úžasnú vianočnú sladkú klasiku, ktorá nesmie chýbať na prestretom stole. Vanilkové rožteky, ktoré nám doma pripravovali na najväčšie sviatky naše mamy.

Ponorte sa chuťou do vianočnej atmosféry, hodia sa však v ktorýkoľvek čas…

Vďaka tomuto jednoduchému a rýchlemu receptu z youtube si pripravíme jemné vanilkové rožteky.

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

250 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g masla

250 g bravčovej masti

250 g vlašských orechov

nastrúhanú kôru z dvoch citrónov (chemicky neošetrených)

1 balenie vanilkového cukru

1 vajce

Na posyp:

práškový cukor

vanilkový cukor

Postup:

Do väčšej misy si pripravíme múku, maslo, práškový cukor, masť, nastrúhané vlašské orechy, vajce, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a všetko spolu rozmixujeme.

Cesto, ktoré nám vzniklo, zabalíme do mikroténového vrecka a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Po vychladnutí odrežeme z cesta približne tretinu a potom ho nakrájame na ešte menšie časti.

Z každej odkrojenej časti na pomúčenej doske vyvaľkáme dlhší valček, ktorý nakrájame na malé časti, z ktorých budeme tvarovať rožteky.

Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na 10 minút.

Do misky si zmiešame vanilkový a práškový cukor a pečivo v ňom dôkladne obalíme.

Jemné vanilkové pečivo môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay