Vynikajúce valčeky z mletého mäsa: Blesková príprava, 30 minút v rúre a večera je na stole!

Pripravte si túto chutnú a rýchlu večeru z mletého mäsa podľa receptu z youtube.

Príprava vám zaberie len pár minút a potom stačí zapiecť v rúre!

Potrebujeme:

350 g mletého mäsa

1 cibuľu

7 g soli

čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

krajce chlebíka, alebo 1 bielu bagetu (ja používam hlavne staršie pečivo)

4 vajcia

250 ml mlieka

10 g masla

150 g mozzarelly

Voliteľné:

1-2 strúčiky cesnaku

Postup:

Ako prvé si nakrájame bagetu a krajce navrstvíme do maslom potretej zapekacej misy. 

 

 

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pridáme čierne mleté korenie, soľ a dôkladne premiešame.

Z tejto hmoty tvarujeme stredne veľké valčeky. 

 

 

Na každý krajec bagety, navrstvíme jeden mäsový valček.

Vajcia si v miske vymiešame so soľou, mliekom, pretlačeným cesnakom (voliteľné) a nalejeme do zapekacej misy. 

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Potom zapekaciu misu vyberieme, valčeky posypeme strúhanou mozzarellou.

Dáme zapiecť ešte na 10 minút.

 

 

Hotovo.

Môžeme posypať nasekanou vňaťou a servírujeme. 

Prajeme dobrú chuť!

 

BONUS

 

V priloženom videu nájdete aj bonusový recept na zapekané guľky z mletého mäsa a kapusty.

Vyskúšajte aj tento recept a obohatíte svoj jedálniček!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár